- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Svadbena torta koju mozete praviti za bilo koju prigodu, jednostavna je i jeftina, jako lijepog okusa!
Sastojci za biskvit od vanilije:
Sastojci za biskvit od vanilije:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šečer
Uputstvo za pripremu biskvita od vanilije:
Izmiksajte bjelanjke u cvrst snijeg.
Izmiksajte zumanjca sa secerom i vanilin secerom dok ne postane pjenasto.
Dodajte u to brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Umijesati u to polako rucno bjelanjke.
Pecite u pecnici oko 20 min na 180 stupnjeva.
Ohladiti i namazati sa par kasika mlijeka.
Sastojci za biskvit od cokolade:
(bit ce vam potrebno ovakva 2 biskvita)
4 jaja
4 zlice secera
4 zlice brasna
4 zlice ulja
120 g cokolade za kuhanje
1/2 praska za pecivo
Uputstva za pripremu biskvita od cokolade:
Izmiksajte bjelanjke u cvrst snijeg.
Izmiksajte zumanjca sa secerom i vanilin secerom dok ne postane pjenasto.
Dodajte u to brasno pomijesano sa praskom za pecivo. Dodati ulje i otopljenu cokoladu.
Umijesati u to polako rucno bjelanjke.
Pecite u pecnici oko 20 min na 180 stupnjeva.
Ohladiti i namazati sa par kasika mlijeka.
Sastojci za svijetlu ganache kremu:
300 ml vrhnja za slag
200 g bijele cokolade
1 slagfiks
Uputstvo za pripremu ganache kreme:
Zagrijati vrhnje za slag skoro do vrenja, znaci nesmije provriti.
Dodajte iskomadanu cokoladu, pustite tako oko 60 s i onda lagano promjesajte dok nedobijete glatku smjesu. To ostavite u frizideru preko noci da se dobro ohladi, ujutro izmiksajte te dodajte slagfiks i onda jos miksajte do zeljene cvrstoce.
Sastojci za tamnu ganache kremu:
300 ml vrhnja za slag
200 g tamne cokolade ( obicne)
Uputsvo za tamnu kremu:
Zagrijte vrhnje skoro do vrenja i dodajte iskomadanu cokoladu , ostavite oko minute i mjesajte dok nedobijete glatku smjesu, ostavite u frizideru da se dobro ohladi.
Sastojci za kremu od jagoda:
600 g svjezih jagoda
200g secera
1 puding od jagode
150ml vrhnja za slag
Uputstvo za pripremu kreme od jagoda:
Operite i ocistite jagode te ih isjeckajte na komadice. Stavite u serpu jagode i secer te ih kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta, pa ih izmiksajte u glatku kremu. Izmjesajte puding sa malo vode i prokuajte u smjesi. Ohladiti pa dodati izmiksan slag.
Sastojci za kremu od maslaca:
200g maslaca
300g secera u prahu
1 vanilin secer
2 zlice vruce vode
Uputstvo za izradu kreme od maslaca:
Pjenasto izradite maslac sa secerima, pa dodajte vodu. Miksajte dok nedobijete glatku kremu, ako vam je krema pregusta dodajte jos vode.
Slaganje:
Ispecite dva cokoladna biskvita. Na cokoladni biskvit stavite ganache kremu(svijetlu, a u sredini napravite krug od tamne ganache kreme). Na kremu stvaite svijetli biskvit pa na njeg akremu od jagoda.Na kremu stavite biskvit od cokolade. Na njega stavite ostatke ganache krema. Takvu tortu ostavite u frizideru da se stegne pa na nju namazite kremu od maslaca.
Na to stavit eticino masu ili ukrasite slagom.
Uzivajte u divnom okusu!
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar