Oreo Cream Cheese Red Velvet Cupcakes

Torta sa orasima

Jedna teska torta sa korom od karamela i punoo cokolade!



Sastojci za kore:

13 bjelanjaka
13 kasika secera
5 kasika ostrog brasna
350g mljevenih oraha

Uputstva za pripremu kora:

Izmiksati bjelanjke i secer. Lagano dodati brasno i mljevene orahe.
Smjesu podijelite na tri dijela i ispecite tri kore koje cete peci svaku po oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Izvadite i ostavite da se ohladi.

Sastojci za fil 1:

150g secera
60g maslaca

Uputstvo za pripremu fila:

Karamelizirati secer. To jest staviti secer na laganu vatru da se otopi dok ne postane smed. U secer dodati maslac i kratko mijesati dok ne postane karamel masa.

Sa tom vrucom masom skroz tanko premazite kore. Cim se stvrde izbockajte nozem biskvit.

Sastojci za fil 2:

150g cokolade
150 g margarina ili maslaca

Uputstvo za pripremu fila:

Istopiti cokolodau na laganoj vatri pa dodajte maslac dok nedobijete cokoladnu glazuru.
Malo prohladite i namazite na kore po karamelu.
Ostavite da se stegne dok pravite kremu.

Sastojci za kremu:

13 zumanjaka
9 kasika secera
110ml mlijeka
2 vanilin secera
240 g margarina

Uputstvo za pripremu kreme:

Izmiksajte zumanjke, secer, pa dodajte mlijeko. Kuhajte na pari dok masa ne postane gusta.
Ohladite pa u ohladeno dodajte izradeni maslac. Dobro izmiksajte.
Namazite kremom sve tri kore.
Poslozite kore jednu na drugu i ukrasite tortu po zelji.

Uzivajte u finoj ukusnoj torti !!

Primjedbe