- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Jedna teska torta sa korom od karamela i punoo cokolade!
Sastojci za kore:
13 bjelanjaka
13 kasika secera
5 kasika ostrog brasna
350g mljevenih oraha
Uputstva za pripremu kora:
Izmiksati bjelanjke i secer. Lagano dodati brasno i mljevene orahe.
Smjesu podijelite na tri dijela i ispecite tri kore koje cete peci svaku po oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Izvadite i ostavite da se ohladi.
Sastojci za fil 1:
150g secera
60g maslaca
Uputstvo za pripremu fila:
Karamelizirati secer. To jest staviti secer na laganu vatru da se otopi dok ne postane smed. U secer dodati maslac i kratko mijesati dok ne postane karamel masa.
Sa tom vrucom masom skroz tanko premazite kore. Cim se stvrde izbockajte nozem biskvit.
Sastojci za fil 2:
150g cokolade
150 g margarina ili maslaca
Uputstvo za pripremu fila:
Istopiti cokolodau na laganoj vatri pa dodajte maslac dok nedobijete cokoladnu glazuru.
Malo prohladite i namazite na kore po karamelu.
Ostavite da se stegne dok pravite kremu.
Sastojci za kremu:
13 zumanjaka
9 kasika secera
110ml mlijeka
2 vanilin secera
240 g margarina
Uputstvo za pripremu kreme:
Izmiksajte zumanjke, secer, pa dodajte mlijeko. Kuhajte na pari dok masa ne postane gusta.
Ohladite pa u ohladeno dodajte izradeni maslac. Dobro izmiksajte.
Namazite kremom sve tri kore.
Poslozite kore jednu na drugu i ukrasite tortu po zelji.
Uzivajte u finoj ukusnoj torti !!
Sastojci za kore:
13 bjelanjaka
13 kasika secera
5 kasika ostrog brasna
350g mljevenih oraha
Uputstva za pripremu kora:
Izmiksati bjelanjke i secer. Lagano dodati brasno i mljevene orahe.
Smjesu podijelite na tri dijela i ispecite tri kore koje cete peci svaku po oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Izvadite i ostavite da se ohladi.
Sastojci za fil 1:
150g secera
60g maslaca
Uputstvo za pripremu fila:
Karamelizirati secer. To jest staviti secer na laganu vatru da se otopi dok ne postane smed. U secer dodati maslac i kratko mijesati dok ne postane karamel masa.
Sa tom vrucom masom skroz tanko premazite kore. Cim se stvrde izbockajte nozem biskvit.
Sastojci za fil 2:
150g cokolade
150 g margarina ili maslaca
Uputstvo za pripremu fila:
Istopiti cokolodau na laganoj vatri pa dodajte maslac dok nedobijete cokoladnu glazuru.
Malo prohladite i namazite na kore po karamelu.
Ostavite da se stegne dok pravite kremu.
Sastojci za kremu:
13 zumanjaka
9 kasika secera
110ml mlijeka
2 vanilin secera
240 g margarina
Uputstvo za pripremu kreme:
Izmiksajte zumanjke, secer, pa dodajte mlijeko. Kuhajte na pari dok masa ne postane gusta.
Ohladite pa u ohladeno dodajte izradeni maslac. Dobro izmiksajte.
Namazite kremom sve tri kore.
Poslozite kore jednu na drugu i ukrasite tortu po zelji.
Uzivajte u finoj ukusnoj torti !!
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar