- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci za prhku podlogu:
140g petita sa preljevom od cokolade
170g brasna
1 prasak za pecivo
90g secera
1 vanilin secer
Priprema prve podloge:
Petit natucite, zgnjecite ali da ostane i malo vecih komada.
Zamjesajte sastojke i dobro izradite, dodajte petit, razvaljajte.
Sastojci za drugo tijesto:
220g brasna
3 kasike kakaa
1.5 prasak za pecivo
80g secera
3 jaja
110ml ulja
150ml kiselog mlijeka
Uputstvo za pripremu tijesta:
Promjesajte brasno, prasak i kakao i prosijte, dodajte ostale sastojke. Dobro umutite sa mikserom.
Tijesto pazljivo stavite u lim za pecenje i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Ispeceno tijesto ostavite da se ohladi.
Sastojci za prvi fil:
7 listova govede zelatine
450g jagoda
60g secera
100g cokolade sa jogurtom
500g vrhnja za slag
Uputstvo za pripremu prvog fila:
Naribajte cokoladu. jagode operite, ocijedite, izrezite na komadice pa dodajte secer.
Zelatinu namozite prema uputi. Napravite slag. Zelatinu istisnite, otopite je na slaboj vatri pa dodajte i promjesajte sa slagom. Dodajte i jagode i cokoladu pa namazite lijepo rasporeno na tijesto.
Staviti da se ohladi.
Sastojci za drugi fil:
3 lista govede zelatine
450ml kiselog mlijeka
80g secera
120 g tamne cokolade
Uputstvo za pripremu drugog fila:
Namocite yelatinu prema uputstvu i ostavite. Cokoladu razlomite na komadice pa rastopite na pari uz stalno mijesanje.
Kiselo mlijeko pomijesajte sa secerom.
Otopite zelatinu pomijesajte sa malo kiselog mlijeka pa umjesajte u preostalo kiselo mlijeko.
Umijesajte otopljenu cokoladu.
Stavite na slag sa jagodama i poravnajte.
Stavite hladiti.
Glazura i dekoracija:
80 g tamne cokolade
1 kasika ulja
120g malih jagoda
Uputstvo za dekoraciju:
Izrezite kolac na kvadrate.
Cokoladu otopite sa uljem.
Na svaki kolac stavite koju kap cokolade, a na cokoladu jagodu.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar