- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
SASTOJCI:
ZA BISKVIT
- 15 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- ZA KREMU:
- 6 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin pudinga
- 2 žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 25 dkg margarina
- I JOŠ:
- 20-ak dkg tamnog eurokrema
- Oko 15 dkg petitbeure keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 300ml vrhnja za šlag
BISKVIT SA LJESNJACIMA
1. Prvo lješnjake ispržite i u nekoj staroj krpi izlupajte (usitnite) ih batom za meso.
2. Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir, te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
MONTE TORTA SA KOMADIĆIMA LJEŠNJAKA (VIDEO)
Nataša Pralica,
Recept za Monte tortu imam objavljen od početka pokretanja bloga. Često sam znala pomisliti kako ovu tortu mogu svrstati među one tražene, jer je zaista fenomenalna, ali cijelo vrijeme nisam imala uslikan presjek torte kako bi to mogli vidjeti. Bez obzira što sam ju često znala pripremati, odlučila sam ovaj puta sve ponovo uslikati da vam je mogu približiti. Inače kod nas rođendani ili neka druga slavlja ne prolaze bez ove Monte torte, tako da vam je od srca preporučujem, zaista je odlična. Od kada sam napravila ovu tortu koju sam objavila prije tri godine, malo sam se ispraksala oko pripremanja, tako da je sada predestavljam uz malo jednostavniji način pripreme. Slučajno sam u jednoj trgovini naletila na šlag u prahu sa okusom vrhnja i vanilije, tako da sam ovaj puta ukrasila tortu njime i stvarno mogu reći da je okusom dodatno obogatio tortu, baš kao šlag na kraju.
SASTOJCI
- ZA BISKVIT:
- 15 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- ZA KREMU:
- 6 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin pudinga
- 2 žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 25 dkg margarina
- I JOŠ:
- 20-ak dkg tamnog eurokrema
- Oko 15 dkg petitbeure keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 300ml vrhnja za šlag
VIDEO:
BISKVIT SA LJEŠNJACIMA
1. Prvo lješnjake ispržite i u nekoj staroj krpi izlupajte (usitnite) ih batom za meso.
2. Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir, te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
3. U kalupu rasporedite lješnjake.
4. Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodavajte šećer, dobit ćete čvrsti snijeg.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
6. Bjelanjke rasporedite u kalupu preko ljesnjaka.
7. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
8. Kada se ohladiti, odvojite nozem stranice od obruca, te prevrnite na tacnu, tako da vam ljesnjaci ostanu gore.
SUPER UKUSNE KREME
MONTE TORTA SA KOMADIĆIMA LJEŠNJAKA (VIDEO)
Nataša Pralica,
Recept za Monte tortu imam objavljen od početka pokretanja bloga. Često sam znala pomisliti kako ovu tortu mogu svrstati među one tražene, jer je zaista fenomenalna, ali cijelo vrijeme nisam imala uslikan presjek torte kako bi to mogli vidjeti. Bez obzira što sam ju često znala pripremati, odlučila sam ovaj puta sve ponovo uslikati da vam je mogu približiti. Inače kod nas rođendani ili neka druga slavlja ne prolaze bez ove Monte torte, tako da vam je od srca preporučujem, zaista je odlična. Od kada sam napravila ovu tortu koju sam objavila prije tri godine, malo sam se ispraksala oko pripremanja, tako da je sada predestavljam uz malo jednostavniji način pripreme. Slučajno sam u jednoj trgovini naletila na šlag u prahu sa okusom vrhnja i vanilije, tako da sam ovaj puta ukrasila tortu njime i stvarno mogu reći da je okusom dodatno obogatio tortu, baš kao šlag na kraju.
SASTOJCI
- ZA BISKVIT:
- 15 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- ZA KREMU:
- 6 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin pudinga
- 2 žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 25 dkg margarina
- I JOŠ:
- 20-ak dkg tamnog eurokrema
- Oko 15 dkg petitbeure keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 300ml vrhnja za šlag
VIDEO:
BISKVIT SA LJEŠNJACIMA
1. Prvo lješnjake ispržite i u nekoj staroj krpi izlupajte (usitnite) ih batom za meso.
2. Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir, te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
3. U kalupu rasporedite lješnjake.
4. Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodavajte šećer, dobit ćete čvrsti snijeg.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
6. Bjelanjke rasporedite u kalupu preko lješnjaka.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
6. Bjelanjke rasporedite u kalupu preko lješnjaka.
7. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
8. Kada se ohladi, odvojite nožem stranice od obruča, te prevrnite na tacnu, tako da vam lješnjaci ostanu gore.
SUPER UKUSNE KREME
1. Izradite žumanke sa šećerom, dodajte 2 dc mlijeka, puding i brašno, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i miješajte na srednjoj vatri.
3. Prekrijte sa prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i miješajte na srednjoj vatri.
3. Prekrijte sa prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
4. U hladno dodajte margarin sobne temperature koji izrežete na listiće, te zajedno izradite.
5. Kremu prepolovite na dva jednaka dijela, te u jedan dodajte čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.
SLAGANJE MONTE TORTE
1. Lješnjake premažite sa eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može mazati.
2. Kekse iskidajte na komadiće i posložite na eurokrem.
3. Premazite zutom kremom.
4. Premažite tamnom kremom.
5. Cijelu tortu premažite izrađenim šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i sjeckane lješnjake.
Izvor: kolaci.biz
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar