- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci za četiri osobe:
250 g tagliatella od durum pšenice
sol
1 luk
1 režanj češnjaka
100 g cherry rajčica
2 žlice biljnog ulja
200 g špinata
150 ml zamjene za vrhnje za kuhanje na bazi soje
150 g povrtnog temeljca
3 žlice maslaca od kikirikija
1,5 žlica soka od limete
prstohvat šećera
prstohvat muškatnog oraščića
papar
2 žlice prženog slanog kikirikija
Po porciji:
Energija: 564 kcal
Bjelančevine: 20.4 g
Masti: 27.7 g
Ugljikohidrati: 57.1 g
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Ogulite luk i češnjak, a zatim ih usitnite što je više moguće. Rajčice operite i narežite na četvrtine.
Oprani špinat, luk i češnjak pirjajte na vrućem ulju oko pet minuta. Pomiješajte zamjensko vrhnje od soje i temeljac te stavite kuhati u lončić. Kada prokuha, dodajte maslac od kikirikija i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Umak začinite sokom od limete, šećerom, muškatnim oraščićem, soli i paprom te pomiješajte s tjesteninom. Umiješajte i rajčice.
Tjesteninu s umakom pospite grubo nasjeckanim kikirikijem i poslužite.
Vrijeme pripreme: oko 40 minuta
Težina pripreme: jednostavno
Izvor: takeitveggie.hr
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar