- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Ovo je jedna fina ukusna, zasitna velika torta za oraholjupce.
Sastojci za bijelu kremu:
750ml slatke pavlake za slag
300g bijele cokolade
2 kasike kapucina od vanilije
Uputstvo za pripremu kreme:
Stavite grijati pavlaku skoro do vrenja pa unutra stavite natrganu cokoladu i kapucino.
Promjesajte dok ne dobijete finu gustu smjesu.
Ohladite.
Sastojci za crnu kremu:
750ml slatke pavlake za slag
400g cokolade za kuhanje ( tamne)
200g secera u prahu
1 slagfiks
Uputstvo za pripremu crne kreme:
Stavite grijati pavlaku skoro do vrenja pa unutra stavite natrganu cokoladu i kapucino.
Promjesajte dok ne dobijete finu gustu smjesu.
Ohladite u frizideru.
Sastojci za pripremu biskvita:
9 jaja
400g brasna
1 prasak za pecivo
450g secera
250g mljevenih oraha
prstohvat soli
20 kasika mlijeka
Uputstvo za pripremu biskvita:
Odvojite zumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u cvrsti snijeg sa malo soli i 150g secera.
Zumanjke izmiksajte sa 300g secera u pjenastu smjesu pa u tu smjesu dodajte mlijeko, kasiku po kasiku. Nakon toga dodajte brasno koje ste prethodno pomijesali sa praskom za pecivo. Zatim dodajte izmiksane orahe. Polako kasikom mjesajuci dodajte snijeg od bjelanjaka.
Zagrijte pecicu i biskvit stavite u pouljenu tepsiju promjera 34cm na temperaturu od 180 - 200 stupnjeva nekih 35 - 40 minuta.
Kad se ispece ostavite hladiti a vi dovrsavajte kremu.
U tamnu kremu dodajte kremfiks i secer i miksajte do zeljene gustoce.
Opet ostavite u frizider.
Ohladen biskvit isjecite na 3 dijela.
Svaku koru premazite mlijekom.
Slaganje:
Kora, pa pola bijele kreme
Druga kora, pa tamna krema ( ostavite malo kreme kojom cete ukrasiti vrh i strane torte)
Treca kora, ukrasite bijelom kremom.
Na vrh i sa strane napravite ukrase sa ostacima crne kreme.
Napomena: Crna krema je malo meksa jer nema kremfiksa u sebi, ali nebrinite dovoljno ce se stisnuti u frizideru.
Ostavite u hladnjaku da prenoci.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar