- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci:
Za kremu:
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
500 ml mlijeka
10+5 kašika šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina
I još:
oko 200 g keksa
1 velika kutija piškota
po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
100 g bijele šlag kreme
100 ml gazirane vode
oko 400 g višanja
1 kašika griza
Priprema:
Puding sa 10 kašika šećera skuhati u mlijeku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lijepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider. Višnje očistiti od koštica i iscjediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmješati. Keks umakati u sok i redati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu ocjeđenih višanja. Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih nanijeti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar