Oreo Cream Cheese Red Velvet Cupcakes

LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA





Sastojci:

Za kremu:
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
500 ml mlijeka
10+5 kašika šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina

I još:

oko 200 g keksa
1 velika kutija piškota
po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
100 g bijele šlag kreme
100 ml gazirane vode
oko 400 g višanja
1 kašika griza

Priprema:

Puding sa 10 kašika šećera skuhati u mlijeku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lijepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider. Višnje očistiti od koštica i iscjediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmješati. Keks umakati u sok i redati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu ocjeđenih višanja. Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih nanijeti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći.



Primjedbe