- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 3 kasike brasna
- 1 kasika mlake vode
- Za 1. nadjev
- 700 gr breskvi
- 1 vrecica pudinga od vanile
- 400 ml vode
- 2 kasike vode
- Za 2. nadjev
- 1/2 kg svjezeg kravljeg sira ili krem maslaca
- 2 case kiselog vrhnja
- 150 gr secera
- 2 vrecice slaga u prahu
- 3 vrecice zelatine
- 2 vanilin secera
- 1 limun korica
- Za 3. nadjev
- 4 breskve
- 2 preljeva za tortu
- 4 kasike secera
Priprema
- 1.Umutiti bjelanjca u snijeg dodavajuci secer, zatim jedno po jedno zumance ,1 kasiku mlake vode i brasno. Ispeci u okruglom kalupu za torte oko 10 minuta na 200 stupnjeva.
- 2.Kuhati nasjeckano voce sa vodom i malo secera. Kad provri dodati puding razrijeden sa malo vode. Skuhano odmah preliti preko kore u kalupu. Poravnati i ohladiti u frizideru.
- 3.Sir pomijesati sa kiselim vrhnjem, dodati secer, vanilin secer i limunovu koricu.Umutiti slag i dodati u sir.
- 4.Nakvasiti zelatinu u malo vode i kad nabubri otopiti na laganoj vatri (ne smije provriti). Brzo miksajuci umjesati u smjesu sira i slaga. Ovako dobijen fil premazati preko vocnog dijela i ostaviti u frizider. Kad se torta stegne narezati breskvu na tanke listice pa poredati po torti i preliti sa dvije vrecice preljeva za tortu koji ste pripremili po uputstvu sa vrecice.
Posluživanje
Tortu ako mozete napravite dan ranije ili ujutro za uvecer da bi se dobro stegla .Mozete koristiti i bilo koje drugo voce po zelji.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar