- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
SASTOJCI:
- 230 ml vode
- 10 g svježe germe ili pola kesice suhe germe
- 1 kašičica šećera
- 400 g brašna
- 70 g maslinovog ulja
- prstohvat soli
PRIPREMA:
- Prvo se aktivira kvasac tako što ga pomiješamo sa mlakom vodom i šećerom.
- Dodamo brašno, so, ulje i dobro umiješamo masu. Što više se miješa, masa bude bolja. U ovom slučaju nam dobro dođe neki specijalizirani aparat. Ako ga nemamo, onda zavratiti rukave, dobro oprati ruke i na posao :)…
- Gotovo tijesto se oblikuje i ostavi da nadolazi neki sat vremena.
- Razvijemo oklagijom tijesto na centimetar debljine i oblikujemo diskove. Čašom ili odgovarajućim kalupima. Ostaviti da odstoji oko sat vremena. Prekrijemo pamučnom krpom.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar