Oreo Cream Cheese Red Velvet Cupcakes

Pan a la plancha


IMG_1802


SASTOJCI:

  • 230 ml vode
  • 10 g svježe germe ili pola kesice suhe germe
  • 1 kašičica šećera
  • 400 g brašna
  • 70 g maslinovog ulja
  • prstohvat soli


PRIPREMA:

  1. Prvo se aktivira kvasac tako što ga pomiješamo sa mlakom vodom i šećerom.
  2. Dodamo brašno, so, ulje i dobro umiješamo masu. Što više se miješa, masa bude bolja. U ovom slučaju nam dobro dođe neki specijalizirani aparat. Ako ga nemamo, onda zavratiti rukave, dobro oprati ruke i na posao :)…
  3. Gotovo tijesto se oblikuje i ostavi da nadolazi neki sat vremena.
  4. Razvijemo oklagijom tijesto na centimetar debljine i oblikujemo diskove. Čašom ili odgovarajućim kalupima. Ostaviti da odstoji oko sat vremena. Prekrijemo pamučnom krpom.
Zagrijati tavu, ne na previše jaku temperaturu. Redati diskove tijesta sa razmakom između svakog, jer rastu. Prevrtati s vremena na vrijeme i paziti da ne izgori.

Primjedbe