Oreo Cream Cheese Red Velvet Cupcakes

PJENASTA TORTA OD MAKA





SASTOJCI:

6 jaja, žutanjci odvojeni od bjelanjaka 
120 g šećera 
180 g maslaca sobne temperature 
280 g maka, mljevenog 
100 g čokolade, grubo sjeckane ili ribane 
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
Čokoladna glazura


PRIPREMA:

1. Žutanjke i šećer miješati 3-4 minute dok smjesa ne postane svijetla i ujednačena.


2. Maslac, narezan na kocke, dodati, miješati nekoliko minuta dok smjesa ne postane ujednačena.



3. Mak, čokoladu i ekstrakt vanilije umiješati.



4. Bjelanjke tući do čvrstog snijega, postepeno umiješati u smjesu s makom.


5. Smjesu izliti u kalup za torte obložen papirom za pečenje i peči na 180˚C oko 25 - 30 minuta ili dok ne bude pečena (trik s čačkalicom). Tortu ostaviti u kalupu da se ohladi.



6. Glazuru napraviti na uobičajeni način (rastopim odokativnu količinu maslaca i čokolade na slaboj vatri, uz stalno miješanje, sve dok glazura ne bude ujednačena, sjajna i srednje gustoće) i preliti preko torte.


Primjedbe