- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
SASTOJCI:
6 jaja, žutanjci odvojeni od bjelanjaka
120 g šećera
180 g maslaca sobne temperature
280 g maka, mljevenog
100 g čokolade, grubo sjeckane ili ribane
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
Čokoladna glazura
PRIPREMA:
1. Žutanjke i šećer miješati 3-4 minute dok smjesa ne postane svijetla i ujednačena.
2. Maslac, narezan na kocke, dodati, miješati nekoliko minuta dok smjesa ne postane ujednačena.
3. Mak, čokoladu i ekstrakt vanilije umiješati.
4. Bjelanjke tući do čvrstog snijega, postepeno umiješati u smjesu s makom.
5. Smjesu izliti u kalup za torte obložen papirom za pečenje i peči na 180˚C oko 25 - 30 minuta ili dok ne bude pečena (trik s čačkalicom). Tortu ostaviti u kalupu da se ohladi.
6. Glazuru napraviti na uobičajeni način (rastopim odokativnu količinu maslaca i čokolade na slaboj vatri, uz stalno miješanje, sve dok glazura ne bude ujednačena, sjajna i srednje gustoće) i preliti preko torte.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar