- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!

Predivno pecivo, lako se napravi a izgleda lijepo. Izvana krckave a unutra mekane.
Gusjenice
Sastojci
oko 1kg brasna
1,5 kocka Kvasca (svježeg)
2,5kasicice soli
1 kasicica secera
200ml tople vode
200ml toplog mlijeka
250ml ulje
2 kom. jaja
1 jaje + malo ulja za premazivanje
Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju
250ml ulje
2 kom. jaja
1 jaje + malo ulja za premazivanje
Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju
Priprema
1. U posudu stavimo mlijeko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo sol, secer, ulje i jaja, promjesamo i dodavajuci brasno umjesimo tijesto. Ostavimo ga da nadode, prekriveno . Ja ga stavljam u rerni na 50stupnjeva i onda brze nadode.
2. Nadoslo tijesto razmjesimo i podijelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha. Po zelji mozete napraviti vece loptice.
3. Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici.
3. Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici.
4. Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne sjecenog kraja, i dobijemo valjak u formi gusjenise.
5. Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadodu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stupnjeva dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min.
Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.
5. Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadodu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stupnjeva dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min.
Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar