- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Potrebno za koru:
2 jaja,
150 grama šećera,
150g margarina,
4 kašike kakaa,
25 dkg brašna,
kesica praška za pecivo.
Potrebno za fil:
1 limun,
2 dl mlijeka,
5 kašika pšeničnog griza,
150 grama margarina,
20 dkg šećera.
Dekoracija:
10 dkg čokolade i sjeckanih oraha,
40 grama margarina,
2 kašike kakaa,
1kašika ulja,
6 kašika mlijeka.
Postupak:
Da napravite koru, umutite jaja i šećer u dubokoj posudi pa dodajte kakao i izmješajte. U drugoj posudi izmješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte margarin koji ste narendali i umjesite rukama.
Dodajte u smjesu sa jajima i sjedinite. Podjelite na 3 dijela, razvucite okrugle kore i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Da napravite fil, kuhajte na slaboj vatri mlijeko i šećer, postepeno mješajući. Nakon što provri, smanjite vatru pa dodajte griz i mješajte dok se zgusne.
Umutite margarin i limunov sok pa sjedinite sa grizom i mikserom umutite smjesu.
Premažite kore filom i redajte ih jednu na drugu.
Čokoladu i kakao otopite s margarinom, mlijekom i uljem, ohladite i prelijte tortu. Pospite orasima.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar