- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
ZA BISKVIT
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 6 kašika mlijeka
– 6 kašika brašna
– 6 kašika čokolade u prahu
– 1 prašak za pecivo
– 6 kašika šećera
– 6 kašika mlijeka
– 6 kašika brašna
– 6 kašika čokolade u prahu
– 1 prašak za pecivo
ZA PRELjEV:
1 dcl čokoladnog mlijeka
ZA KREMU:
– 3 dcl slatkog vrhnja
– 400 gr kiselog vrhnja
– 100 gr šećera u prahu
– 2 vanila šećera
– nekoliko kapi limunovog soka
– 400 gr kiselog vrhnja
– 100 gr šećera u prahu
– 2 vanila šećera
– nekoliko kapi limunovog soka
ZA ČOKOLADNI PRELJEV:
– 100 gr čokolade
– 50 gr maslaca
– 2 kašike vode
– 2 kašike šećera u prahu
– 50 gr maslaca
– 2 kašike vode
– 2 kašike šećera u prahu
ZA DEKORACIJU
– šlag pjena
– drobljena čokolada
– narandža
– drobljena čokolada
– narandža
Način pripreme
Šest jaja umutite sa šećerom. U jaja dodajte i ostale sastojke za biskvit.
U velikoj tepsiji pecite bisvkit na 180-200 stupnjea 20ak minuta.
Nakon što se ispeće prepolovite ga na pola tako da dobijete dva biskvita iste površine.
Ugrijte čokoladno mlijeko i njime pospite biskvite.
Slatko vrhnje umutite sa vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom.
U slatko vrhnje dodajte kiselo vrhnje.
Preko jedne polovice biskvita stavite pola kreme.
Na pari istopite maslac i čokoladu.
Kada se istopi u čokoladu dodajte šećer i vodu. Tom smjesom prelijte biskvit sa kremom od vrhnja.
Biskvit stavite u frižider desetak minuta.
Kada izvadite iz frižidera preko čokoladnog preljeva stavite ostatak bijele kreme, pa zatim drugu polovinu biskvita.
Ja sam dekorisala kolač šlag pjenom, narandžom i čokoladom.
Prije posluživanja dobro ohladiti.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar