- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci:
350g tikve
150g suhih keksiju
140g masla
140g šećera
500g abc sira
vanilin šećer
2 dl mlijeka
4 jaja
karamel
Priprema:
1. Očistite tikvu i narežite ju na kockice, pa ju kuhajte 20 minuta u mlijeku (uz dodatak vode po potrebi), a potom dodajte maslo u mješavinu. Štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu, pa ohladite. Nakon toga dodaqjte u mješavinu dva jaja.
2. Napravite podlogu za cheesecake: pomiješajte suhe kekse (petit buerre ili digestive) sa 100 g masla i utisnite u kalup u kojemu ćete pripremati tortu.
3. Pomiješajte sir s dva jaja, vanilin i običnim šećerom.
4. Na podlogu izlijte smjesu od sira, potom i onu od tikve, a kada se sve ohladi prelijte karamelom, po želji.
350g tikve
150g suhih keksiju
140g masla
140g šećera
500g abc sira
vanilin šećer
2 dl mlijeka
4 jaja
karamel
Priprema:
1. Očistite tikvu i narežite ju na kockice, pa ju kuhajte 20 minuta u mlijeku (uz dodatak vode po potrebi), a potom dodajte maslo u mješavinu. Štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu, pa ohladite. Nakon toga dodaqjte u mješavinu dva jaja.
2. Napravite podlogu za cheesecake: pomiješajte suhe kekse (petit buerre ili digestive) sa 100 g masla i utisnite u kalup u kojemu ćete pripremati tortu.
3. Pomiješajte sir s dva jaja, vanilin i običnim šećerom.
4. Na podlogu izlijte smjesu od sira, potom i onu od tikve, a kada se sve ohladi prelijte karamelom, po želji.
Izvor: slobodnadalmacija.hr
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar